Meistä

First Wave Oy

Perustin First Waven 2011 oltuani 15 vuotta ”isojen yritysten” palveluksessa. First Wave on mahdollistanut minulle ketterän ja riippumattoman tavan tehdä asiakkaiden tarvitsemia digitaalisia muutoksia. Vaikka ydinliiketoiminta on ollut koko ajan digitaalisten projektien vauhdittamisessa, sivussa on koko ajan kehitetty ”ensimäisen aallon” konsepteja uusille teknologioille, kuten: RPA, RFID/NFC, kontaktiton maksaminen  jne. Jos kaikki  kokeilut eivät ole tuoneet kaupallista menestystä, niin ovat ne tuoneet mukanaan osaamista ja ymmärrystä tekijälleen.

Mika Rohula

Olen koko työhistoriani ajan suunnitellut ja toteuttanut liiketoimintakriittisiä ja digitaalisia muutoksia projektiluonteisesti. Numeroina se tarkoittaa noin 90 projektia 25+ vuoden aikana. Näitä digitalisoinnin muutosprojekteja voisi verrata shakkiin – jokainen tehty siirto muuttaa muuttaa tilannekuvan; sulkien pois vaihtoehtoja sekä avaten uusia mahdollisuuksia. Digitalisoinnissa tuo ”shakkilauta” on vain suurempi ja pelin säännöt elävät koko ajan – voi olla että tornin saa korvata huomenna  yksisarvisella… Silti on todettava, että kulunut aika muutoksen ytimessä on opettanut tekijänsä ennen kaikkea nöyräksi.

Olen taktinen osaaja, joka optimoi toimintaa digitalisaation tarjoamin keinoin asiakkaan strategian antamissa raameissa. Käytännössä yhdistelen strategiaa, toimintamalleja, dataa, järjestelmäarkkitehtuuria, uutta teknologiaa ja ihmisiä tuottavuutta lisääväksi kokonaisuudeksi. Olen projektityössä parhaimmillani monimutkaisten digitaalisten ratkaisuiden analyyttisessä suunnittelussa ja uusien ratkaisujen sovittamisessa olemassa olevaan järjestelmäympäristöön ja toimintamalliin.  Digitalisoinnissa kestosuosikkinani on tilaus-toimitus-laskutus-kirjanpito -arvoketju, josta löytyy yleensä aina palkitsevaa tekemistä.

Projektipäällikkönä olen erikoistunut vaativiin ja kriisiytyneisiin it-projekteihin. Näiden projektien tunnussanoja minulle ovat mm.: migraatio, konsversio, monitoimittajaprojekti, big-bang ja digitaalinen transformaatio.

Vuosien varrella olen osallistunut useisiin eri kokoisten IT-järjestelmien ja -palvelujen hankintaprosesseihin. Itse pidän investointien valmistelua ja  ratkaisun hankintaprosessia yhtenä digitaalisen muutosprojektin tärkeimpänä vaiheena, jossa onnistumisen perustukset valetaan.

Ota yhteyttä, niin voidaan miettiä kuinka voin olla teille avuksi! 

Tai haluaisitko ensin CV:n ja projektiluetteloni?